top of page

YOGA YOLCULUĞUM

Updated: Jun 28, 2021

Yoga, seni dönüştürür! Nasıl, ne amaçla yaparsan yap! Yoga, seni dönüştürür. Dıştan içe katmanlarını soyarken her şeyi ışığa teslim etmene yardımcı olur.




Hayatımın çok uzun bir döneminde içe kapanık bir karakterdim. Kendime olan güvenim yerlerde sürünürken az konuşur ve herkese soğuk - mesafeli bir hal takınırdım. Dürüst olmak gerekirse hayatımda coşkuyla bağlandığım hiçbir şey yoktu, tam bir drama kraliçesiydim. Seneler böyle ardı ardına devam ederken 2009'da hayatıma yoga girdi. Eski erkek arkadaşımın önerisiydi ve halen kalbimde büyük bir şükranla onu anarım.


İlk yogaya başladığım zaman olayın fiziksel görüntüsü beni etkilemişti. Bedenim zaten esnekti ve birçoklarına daha hızlı yol alıyordum. Ve bu yüzden seneler içinde yogam da iş çıkışı arka arkaya 3 derse koşa koşa girdiğim bağımlıklardan biri olmuştu. Bedenimin neler yapabildiğini göstermek çok hoşuma gidiyordu.</p>


Bir kere kanıma girmişti yoga. Bana iyi geliyor diyordum ama o zamanlar yogam, kendi ruh halimin yansımasıydı ve bağımlı hal olduğunu şu an anlayabiliyorum ve evet o bölüm olmasa bu idrak da gelmezdi.


Yoga, drama kraliçesi eğilimin ve mutsuzluğunun üzerine taktığım çok güzel bir yara bandı oldu. O zamanlar bunun bile farkında değildim.


Yara bandının bile fark edemeyecek kadar içerinde karmaşıktım ve aslında yoganın şifası o yara bandını fark edip, çıkarttığında başlıyormuş.


Yara bandıma aşık olmuştum bir kere, içimde her dersten sonra hissettiğim coşkunun bir nedeni olmalıydı? Bu vesile ile 2012 yılında ilk yoga uzmanlık eğitimimi aldım.


Şimdi öğrendiğimi öğretiyordum ama ben ne kadar öğrenmiştim ne kadar farkındaydım? 2014 yılında ikinci yoga uzmanlık eğitimi aldıktan sonra bazı taşlar yerine oturdu içimde. İlk o zamanlar yara bandımın farkında varmıştım. İşte o zamanlar bilginin hücrelerime indiğini söyleyebilirim.


Ve o zamanlar kalbimin derinlerine bir tohum dikmiştim


Ardından eğitimler, eğitimler, bulabildiğim her yerde dersler vermeye devam ettim. Ben anlattıkça her şey daha bir anlaşılır oluyordu. Yara bandı çıkmıştı ama halen ortadakilerle ne yapacağımı bilmiyordum.


Yoga, fiziksel egzersizden çok daha fazlası olmuştu.


2018'de çok ciddi bir ameliyat geçirdim. Ruhum her anlamda delik deşik oldu. Bir anlamda öldüm. İşte burası seneler boyunca anlattığım her şeyin pratik alanı olmaya başladığında yoga, benim paraşütüm oldu. Sürecin kendisi de, sonrası da her beni sıkıştırdığında yoga, gerçekte olanı görmeme yardımcı oldu.


Yoga, seni dönüştürür! Nasıl, ne amaçla yaparsan yap! Yoga, seni dönüştürür. Dıştan içe katmanlarını soyarken her şeyi ışığa teslim etmene yardımcı olur.


Bir derste ya da bir ayda olmaz! Ya da sadece bunu yoga yapmaz! Niyetli ve istekli olursanız zaten halının altına attığınız ne varsa yüzeye çıkaracaktır. Yoga ya da başka uygulamalar en temelde bunları görmek için en güzel araçlardan biridir.


Ve GERÇEK PRATİK O ZAMAN BAŞLAYACAKTIR!

Yoga, gerçeğinizi görmeye duyduğunuz istek. Anbean şimdi burada..


Özde Çolakoğlu/ Haziran 2021



18 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page